07
abr.

Ús de les lents de contacte i les ulleres durant la COVID-19

Les lents de contacte són una forma segura i eficaç de correcció de la visió. Però, en consonància amb les recomanacions per altre tipus de malalties, les persones malaltes amb la COVID-19, o bé es troben malaltes o amb símptomes com els de la grip, han de prescindir de l’ús de lents de contacte.

Pel que fa a les persones que no presenten el virus, durant aquesta època, és preferible que utilitzin lents de contacte d’un sol ús o diàries. En cas de no ser possible, s’aconsella desinfectar-les amb líquids de manteniment amb peròxid d’hidrogen.

El rentat de mans és bàsic en la manipulació de les lents de contacte i ha de realitzar-se abans de la seva inserció i de la seva extracció. Amb la situació actual, aquesta higiene ha d’accentuar-se i ser encara més cautelosa. Alhora, com a recomanació general, s’ha d’evitar tocar-se la cara, inclosos els ulls, el nas i la boca.

Les ulleres són un punt molt important d’infecció i contagi. Normalment, no es tenen en compte i no solen rentar-se. El COVID-19 pot sobreviure durant hores en la superfície de les ulleres, depenent de la peça o material. Per aquesta raó, és imprescindible netejar-les de forma freqüent, seguint aquests consells:

– Netejar-se les mans

– Esbandir les ulleres amb aigua per arrossegar la pols, la sorra i altres materials

– Ensabonar-les amb una gota de sabó, i fregar els dos costats de les ulleres, incloent les lents i les barnilles.

– Esbandir-les i assecar-les, tant les lents com la muntura, amb un pany net preferentment de cotó.

És especialment important netejar-les amb aigua i sabó, esbandir-les i assecar-les quan tornem a casa ja que es poden contaminar al sortir del nostre domicili. Per últim, recordeu que les lents de contacte no protegeixen de la COVID-19.